Szállodánk immáron modern és felfrissült arculattal várja vendégeit a felújításokat követően. A munkálatok célja az volt, hogy a modern kor követelményeivel lépést tartva, még magasabb szintű kényelmet és élményt nyújtsunk a vendégeinek.

A 2008-ban nyitott szállodánk a „Pest megye területfejlesztési programja” keretében kapott támogatás révén jelentős fejlesztéseket hajtott végre, melyek nagymértékben hozzájárulnak a szálloda versenyképességének erősítéséhez. A több mint 600 millió forintos beruházáshoz a magyar kormány 299,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. A felújítási munkálatok 2023 nyarán kezdődtek és 2024. június végén fejeződtek be. A fejlesztési projekt zárórendezvényeként 2024. június 27-én sajtótájékoztatóra került sor, melyen beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere és Dr. Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő is.

„Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a közel egyéves felújítás mellett a vendégek kiszolgálása zavartalanul működött. Amit az is igazol, hogy Az Utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóinak kiírt szavazásán az Airport Hotel Budapest nyerte el „az év tranzit szállodája" díjat”- mondta el Koloszár Krisztián szállodaigazgató a hivatalos rendezvényen.

A vendégek számára a legnagyobb változást a belsőépítészeti koncepció megújítása, valamint a szobák és az étterem bútorzatának cseréje, a közösségi terek komplett felújítása jelenti. Mind a 110 szobában a teljes bútorzatot lecseréltük, a lámpáktól és függönyöktől egészen a padlóig. Az étterem bővítésével és az új beépített terasszal megduplázódott a vendéglátóhelyünk kapacitása, miközben a rendezvénytermek száma is növekedett. A szállodában a belsőépítészeti terveket Szöke Mónika lakberendező, a Normaform Kreatív Kft. ügyvezetője készítette.

A fejlesztések sorába illik a jól felszerelt játszósarok kialakítása, miközben a fenntarthatóság jegyében az elektromos autóval érkező vendégek számára új elektromos gyorstöltőket telepítettünk. Szintén a fenntarthatóságot szolgálja a ház teljes energetikai korszerűsítése mellett az is, hogy az épület tetejére elhelyezett napelemeknek köszönhetően a szállodánk megújuló energiát képes termelni a jövőben. Emellett pedig a most beépítésre került legmodernebb víz- és hulladékgazdálkodási rendszerek teszik még fenntarthatóbbá az épületet.

A projekt alapadatai:

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A kedvezményezett neve: Airport Hotel Budapest**** Kft.

A projekt rövid címe: Az Airport Hotel felújítása és bővítése

A támogatás összege: 299 990 000 FORINT

A projekt azonosítószáma: PM_KKVSZALLODA_2020/12